Франческо Рівелла помер у віці 97 років
В Італії у віці 97 років помер Франческо Рівелла, італійський хімік, творець рецепту популярної шоколадної пасти Nutella. Про це повідомляє газета Il Gazzettino.
Про смерть хіміка стало відомо 14 лютого, 17 лютого його поховали в італійській Альбі.
Народився Рівелла в Барбареско, Італія, а в компанії Ferrero почав працювати в 1952 році. У 25 років він, щойно отримавши диплом з броматологічної хімії в Турині, почав працювати у "хімічній кімнаті" компанії, він відіграв ключову роль у створенні новаторських продуктів, вивчаючи сировину та вдосконалюючи смаки.
Будучи технічним менеджером, а потім директором він проводив дослідження, в результаті яких розробив найвідомішу в світі шоколадну пасту Nutella. Вона складається з 7 інгредієнтів: зокрема, цукру, молока, фундука, какао та включаючи цукор, фундук, какао та молоко. Він також вигадав назву шоколадної пасти. Її смак завоював серця мільйонів людей у всьому світі.
Крім Nutella, Франческо Рівелла створив і інші відомі солодощі Ferrero — цукерки Mon Cherì, драже Tic Tac, Tic Tac, Kinder Chocolate, Kinder Surprise and Ferrero Rocher.
За роки роботи Рівелла піднявся до вищого керівництва, ставши довіреною правою рукою Мікеле Ферреро.
Вони разом подорожували світом, щоб досліджувати солодощі з метою вдосконалити їх, а не копіювати.
Окрім роботи у Ferrero, Рівелла був президентом Ордену хіміків П’ємонту. Він вийшов на пенсію в 1993 році, пропрацювавши в компанії 40 років і залишивши після себе багату спадщину у світі солодощів. Після виходу на пенсію він оселився в Альбі, де займався садівництвом і насолоджувався традиційною грою з м’ячем, паллапуньо.
Рівелла залишив трьох синів, доньку та семеро онуків.
https://focus.ua/uk/world/694094-pomer-tvorec-nutella-franchesko-rivella