Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі

Старинный рецепт вишневого варенья без косточек: так готовили еще наши бабушки

Густі ягідні джеми користуються популярністю: їх використовують як начинку для випічки та млинців, топінгу для панкейків, їдять з печивом та чаєм. Сьогодні їх приготування полегшують різні загусники, наприклад, агар-агар або желатин. Але наші бабусі варили густе варення без жодних добавок. Таким старовинним рецептом вишневого варення без кісточок ділимося з вами у цьому матеріалі.

Інгредієнти: 1кг вишні, 600 г цукру.

Приготування варення з вишень

Вишні миємо та чистимо від кісточок. Кладемо ягоди в каструлю і засипаємо цукром у пропорції 1 кг на 600 г відповідно. Накриваємо кришкою і залишаємо на всю ніч за кімнатної температури, щоб вишня пустила сік.

Наступного дня ретельно перемішуємо ягоди із цукром і ставимо каструлю на середній вогонь. Коли варення закипить, варимо 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо до повного остигання. Цю послідовність дій потрібно повторити ще два рази, щоразу варити по 5 хвилин після закипання і чекати до остигання варення.

Після третього закипання та 5-хвилинного варіння вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою та залишаємо на ніч. Вранці проварюємо ягоди ще 1 хвилину та розливаємо варення у стерилізовані банки: спочатку накладаємо вишні, а потім наливаємо сироп.

Банки та кришки можна попередньо простерилізувати у духовці при температурі 110 градусів протягом 5 хвилин.

Варення щільно закриваємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до остигання.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-07-02/starinnyiy-retsept-vishnevogo-varenya-bez-kostochek-tak-gotovili-esche-nashi-babushki/52852

 

 

Джерело

Новини Запоріжжя