«П’яні» мариновані помідори з горілкою — ваші гості будуть в захваті

"Пьяные" маринованные помидоры с водкой – ваши гости будут в восторге

Смачні мариновані помідори — що може бути краще до м'яса, шкварок з сала, гарячої картоплі та чарочки горілки? Однак цей рецепт вас точно здивує, бо горілка тут вже відразу… в помідорах.

Цікавим рецептом маринованих помідорів з додаванням горілки поділилася авторка блогу Fialkа.

За словами Вікторії, помідори у такому маринаді точно сподобаються всім. Її рецепт розрахований на 1 3-літрову банку, то якщо у вас буде більше помідорів, просто збільшуйте пропорцію.

Інгредієнти на 3-літрову банку

  • Помідори — невеликого розміру (скільки поміститься у банку)
  • Вода — 7 склянок (приблизно 1600 мл)
  • Оцет 9% — 1 столова ложка
  • Горілка — 1 столова ложка
  • Цукор — 4 столові ложки
  • Сіль — 2 столові ложки
  • Чорний перець горошок — 10 шт
  • Лавровий лист — 3 шт
  • Гвоздика — 5 шт
  • Перець червоний гострий — дрібка
  • Часник — 2 зубки

Приготування

Вимиті помідори складаємо щільно у банку і додаємо два зубчики часнику.

Готуємо маринад — у воду додаємо всі спеції, цукор, сіль, оцет і горілку і доводимо до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо помідори і ставимо банку в каструлю з водою для стерилізації — достатньо 15-20 хвилин.

Після цього банку закриваємо простерилізованою кришкою і перевертаємо. Укутуємо банку теплою ковдрою і залишаємо до повного остигання.

Зберігати такі помідори слід в холодному приміщенні.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2024-09-16/pyanyie-marinovannyie-pomidoryi-s-vodkoy—vashi-gosti-budut-v-vostorge/59324

Джерело

Новини Запоріжжя