Смачні мариновані помідори — що може бути краще до м'яса, шкварок з сала, гарячої картоплі та чарочки горілки? Однак цей рецепт вас точно здивує, бо горілка тут вже відразу… в помідорах.
Цікавим рецептом маринованих помідорів з додаванням горілки поділилася авторка блогу Fialkа.
За словами Вікторії, помідори у такому маринаді точно сподобаються всім. Її рецепт розрахований на 1 3-літрову банку, то якщо у вас буде більше помідорів, просто збільшуйте пропорцію.
Інгредієнти на 3-літрову банку
- Помідори — невеликого розміру (скільки поміститься у банку)
- Вода — 7 склянок (приблизно 1600 мл)
- Оцет 9% — 1 столова ложка
- Горілка — 1 столова ложка
- Цукор — 4 столові ложки
- Сіль — 2 столові ложки
- Чорний перець горошок — 10 шт
- Лавровий лист — 3 шт
- Гвоздика — 5 шт
- Перець червоний гострий — дрібка
- Часник — 2 зубки
Приготування
Вимиті помідори складаємо щільно у банку і додаємо два зубчики часнику.
Готуємо маринад — у воду додаємо всі спеції, цукор, сіль, оцет і горілку і доводимо до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо помідори і ставимо банку в каструлю з водою для стерилізації — достатньо 15-20 хвилин.
Після цього банку закриваємо простерилізованою кришкою і перевертаємо. Укутуємо банку теплою ковдрою і залишаємо до повного остигання.
Зберігати такі помідори слід в холодному приміщенні.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2024-09-16/pyanyie-marinovannyie-pomidoryi-s-vodkoy—vashi-gosti-budut-v-vostorge/59324