Літо – сезон морозива, приготувати яке своїми руками зовсім не складно. Існує маса рецептів домашнього морозива, але найпопулярніший і найпростіший — на основі молока. Доповнити його можна свіжими ягодами полуниці, урожай якої в Україні у розпалі.
Інгредієнти для полуничного морозива: 450 г свіжої полуниці, 70 г рідкого (не кристалізованого) меду, 70 мл молока, чайна ложка лимонного соку.
Приготування фруктового морозива з полуницею
Ягоди полуниці миємо, видаляємо плодоніжки, сушимо за допомогою паперових рушників або даємо воді стекти природним чином.
Кладемо ягоди в чашу блендера, додаємо 70 г рідкого меду (близько 3,5 столових ложок), молоко та лимонний сік. Перемелюємо інгредієнти до однорідної маси.
Розкладаємо полуничну масу у формочки і прибираємо в морозильну камеру. Охолоджуємо домашнє фруктове морозиво не довше ніж 1 годину, щоб не кристалізувалася вода — інакше смак десерту може зіпсуватися.
До речі, таке морозиво можна зробити із замороженої полуниці. Процес приготування практично ідентичний: не розморожуючи ягоди, подрібніть їх у блендері з молоком, медом та лимонним соком. Десерт буде готовий до вживання відразу після приготування — додатково охолоджувати його не потрібно.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-06-18/samoe-prostoe-v-prigotovlenii-retsept-naturalnogo-fruktovogo-morojenogo-s-klubnikoy/52633