Мариновані «французькі» огірки з гірчицею — популярний рецепт: як закрити їх на зиму

Маринованные "французские" огурцы с горчицей – популярный рецепт: как закрыть их на зиму

Мариновані огірки – популярна закуска, яку заготовляють на зиму практично у кожному домі. Існує безліч різноманітних рецептів маринування овочів, кожен з яких порадує новим смаком. Якщо ви вже пробували закривати огірки по-корейські з часником і кропом, візьміть на замітку рецепт "французьких" огірків з гірчицею.

Інгредієнти (на 1 л банку): часник (1-2 зубчики), лавровий лист (1 шт.), перець чилі (2 кружечки), перець запашний (0,5 ч.л.), гірчиця "французька" (1 ст.л.), огірки (400 г), сіль (1 ст.л.), цукор (2 ст.л.), оцет (2 ст.л.).

Приготування:

Огірки замочіть у холодній воді приблизно одну годину. Потім дістаньте та обріжте кінчики.

Банки, в яких консервуватимете огірки, ретельно вимийте і насухо просушіть. На дно кожної банки покладіть по лавровому листочку та по 0,5 ч.л. перцю горошком. Часник наріжте пластинами і додайте в банки. Далі викладіть по два кружечки перцю чилі. Якщо любите гостріші огірки, додайте більше шматочків. Потім насипте гірчицю у зернах. Саме вона надасть огіркам незвичайного смаку.

Після того, як усі спеції опиняться у банках, викладайте огірки. Зверху висипте сіль, цукор і вилийте укус. Далі кожну банку наповніть окропом та накрийте кришкою. Потім огірки потрібно простерилізувати.

На дно каструлі викладіть марлю та встановіть банки з огірками. Налийте гарячу воду і поставте на плиту. Стерелізуйте 5 хвилин після закипання води в банці. Потім дістаньте та щільно закрутіть кришки. Акуратно поверніть банку з боку на бік, щоб усі інгредієнти перемішалися, а цукор і сіль розчинилися. Банки з огірками переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою на добу.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-07-08/marinovannyie-frantsuzskie-ogurtsyi-s-gorchitsey—populyarnyiy-retsept-kak-zakryit-ih-na-zimu/52945

 

 

Джерело

Новини Запоріжжя