Сирно-сметанна суміш викладається на кожен кабачок, просочує його під час запікання, доповнюючи смак овоча.
Складники
- кабачки – 2 шт.;
- сир твердий – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- сметана 15% – 3 ст. л;
- кріп – 4 гілочки;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Приготування
- Кабачки помийте, обсушіть. Наріжте кружальцями 5-7 мм.
- Сир натріть на дрібній тертці. Кріп дрібно наріжте.
- Сметану з'єднайте з кропом і пропущеним через прес часником. Додайте сир, перець, сіль. Все добре перемішайте.
- Форму для випікання вистеліть пергаментним папером і викладіть на неї кружальця кабачків.
- На кожен кабачок викладіть сирно-сметанну суміш.
- Випікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин.
Поради
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.
https://tsn.ua/lady/kukhnya/recepty/kabachki-zapecheni-z-sirom-recept-legkoyi-ta-korisnoyi-stravi-2360017.html