Які продукти «вбивають» нирки: їх не можна їсти, якщо є проблеми з цим органом

Какие продукты "убивают" почки: их нельзя кушать, если есть проблемы с этим органом

Які продукти небезпечні для нирок / Фото: Freepik

Які продукти заборонено вживати, якщо є проблеми з нирками: поради лікарів

  • Гострі та перероблені м’ясні продукти. Багато досліджень на тему харчування довели, що найнебезпечнішим продуктом для здоров’я нирок є перероблене м’ясо – ковбаси, бекон, шинка, напівфабрикати тощо. Вчені наголошують, що регулярне вживання такого м’яса у половині випадків призводить до вкрай важких наслідків. Окрім хвороби нирок, ці продукти провокують проблеми із серцево-судинною системою, на 40% підвищуючи ризик передчасної смерті.
  • Зелені листові овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори. Через  вміст кислот ці, здавалося б, корисні овочі можуть спровокувати запалення нирок.
  • Ягоди – журавлина, сливи, чорнослив і смородина. Лікарі наголошують, що за умови сечокам’яної хвороби і проблем з нирками слід виключити з раціону ці ягоди, бо вони містять забагато природних кислот.
  • Солодкі газовані напої. У солодких газованих напоях багато цукру і фосфору, цей мінерал може нашкодити ниркам, адже є дуже важким для цього органу, особливо, якщо є якісь захворювання.
  • Жирна риба та м’ясо. Так, ці продукти корисні для здоров’я, але не за умови проблем з нирками. Риба та м’ясо містять забагато жирних кислот тваринного походження, які дуже важкі для нирок.

https://tsn.ua/zdorovya/yaki-produkti-vbivayut-nirki-yih-ne-mozhna-yisti-yakscho-ye-problemi-z-cim-organom-2742744.html

Джерело

Новини Запоріжжя