Липень – сезон молодих овочів, і господині намагаються закривати їх на зиму різними способами. Хтось вважає за краще маринувати огірки, хтось – закриває у банках з кетчупом чилі, а інші – четвертинками із часником та петрушкою. theLime підібрав також простий рецепт хрумких квашених огірків на зиму.
Інгредієнти на 3-літрову банку: огірки (2 кг), кріп (парасольки), часник (4 зубчики), перець чорний (5 горошин), лавровий лист (1 шт.), листя хрону.
Інгредієнти для розсолу: вода (1,5 л), сіль (100 г).
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу в прохолодній воді – приблизно на 6-8 годин. Потім викладаємо на паперові або звичайні рушники, щоб увібралася зайва волога. За бажанням можна зрізати на огірках кінчики.
Банки споліскуємо у проточній воді з миючим засобом або содою.
Для розсолу беремо воду і розчиняємо у ній сіль, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
Викладаємо половину зелені та спеції на дно банки, потім огірки, заливаємо розсолом, зверху кладемо зелень, що залишилася.
Потім банки потрібно накрити капроновими або металевими кришками – так, щоб був доступ повітря. Залишаємо кваситися при кімнатній температурі на 3-4 дні. Розсіл за цей час повинен стати каламутним, може пінитися і витікати. Приблизно на 4-й день огірки будуть готові – їх можна їсти або законсервувати.
Щоб закрити квашені огірки в банках на зиму, зливаємо розсіл в каструлю і кип'ятимо його. Заливаємо гарячий розсіл назад у банки з огірками і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання, укутуємо пледом або ковдрою. Через добу прибираємо банки з консервацією у льох чи підвал.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-07-04/kak-zakryit-hrustyaschie-kvashenyie-ogurtsyi-na-zimu-proverennyiy-retsept-na-3-litrovuyu-banku/52897