Практично у кожної досвідченої господині є свій фірмовий рецепт тіста: хтось робить його на кефірі, хтось з яйцем і холодною водою, а інші віддають перевагу листковому дріжджовому, яке можна заморозити для випічки. theLime ділиться простим рецептом заварного тіста на окропі.
Інгредієнти: окріп (200 мл), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (360 г), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
У глибоку ємність розбиваємо яйце, висипаємо сіль і вливаємо рослинну олію. Ретельно перемішуємо і вливаємо окріп.
У ємність для замішування тіста висипаємо просіяне через сито борошно. Формуємо в ньому лунку та виливаємо яєчну суміш. Починаємо замішувати тісто вручну чи за допомогою кухонної машини.
Потім перекладаємо тісто в пакет або загортаємо в харчову плівку і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, готуємо начинку і можна приступати до ліплення.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-06-10/horosho-lepitsya-i-varitsya-kak-prigotovit-zavarnoe-testo-dlya-pelmeney-i-varenikov/52517