Чи потрібно додавати цукор у зелений чай: ви будете дуже здивовані відповіддю

Нужно ли добавлять сахар в зеленый чай: вы будете очень удивлены ответом

Ілюстративне фото

Багато хто вважає, що зелений чай слід пити без цукру, щоб зберегти всі його корисні властивості. Однак, як свідчать  дослідження, додавання невеликої кількості цукру може значно підвищити ефективність цього напою.

Чому цукор робить зелений чай кориснішим

Секрет полягає у катехінах — потужних антиоксидантах, які містяться в зеленому чаї. Ці речовини допомагають боротися з вільними радикалами, зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку багатьох захворювань. Цукор, зі свого боку, сприяє кращому засвоєнню катехінів організмом, які захищають від раку, діабету, інсульту і серцевих захворювань.. Інакше кажучи, додавши трохи цукру, ми допомагаємо нашому тілу отримати максимум користі від зеленого чаю. Чай, до якого додано цукор, втричі збільшує інтенсивність всмоктування катехінів, що містяться в ньому.

Рекомендації щодо додавання цукру

Хоча додавання цукру може підвищити засвоюваність корисних речовин, важливо пам'ятати про помірність. Надмірне споживання цукру пов'язане з ризиком розвитку ожиріння, діабету 2 типу та інших метаболічних розладів. Тому рекомендується обмежити кількість цукру в зеленому чаї до однієї чайної ложки або навіть менше. Крім того, можна розглянути альтернативні підсолоджувачі, такі як мед або стевія, які мають нижчий глікемічний індекс. Пам'ятайте, що зелений чай має свій неповторний смак, який може загубитися з великою кількістю цукру.

Отже, якщо ви хочете отримати максимум користі від цього напою і водночас не відмовлятися від насолоди, невелика кількість цукру не зашкодить. Головне — знати міру і вибирати якісні продукти.

https://tsn.ua/zdorovya/korysni-statti/chi-potribno-dodavati-cukor-u-zeleniy-chay-vi-budete-duzhe-zdivovani-vidpoviddyu-2741094.html

Джерело

Новини Запоріжжя