Звільнені з російського полону священники з Бердянська взяли участь в молитовному сніданку за участі президента — Новини Запоріжжя

В Києві відбувся Національний молитовний сніданок. На ньому були присутні Богдан Гелета та Іван Левицький, священники Української греко-католицької церкви в Бердянську, яких напередодні звільнили з російського полону.

Про це повідомляють на сайті президента України.

Цього тижня відбувся обмін військовополоненими. Додому вдалось повернути 90 українських захисників, серед яких 11 військовослужбовців із Запорізької області. Вчора стало відомо, що з російського полону вдалось визволити ще 10 цивільних українців, в тому числі й бердянських священників.

«Богдан Гелета та Іван Левицький несли слово Боже в Бердянську, у парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. 16 листопада 22-го року окупанти схопили їх і з того часу утримували в неволі. Завдяки зусиллям нашої команди та посередництву Ватикану, за яке я особливо вдячний, дуже дякуємо, вдалося повернути їх на свободу. Вони зараз перебувають тут, із нами. Я б дуже хотів, щоб ми привітали їх усі. Ми вам дуже дякуємо за силу та за гідність, із якими ви пройшли цей шлях, через усе це», – сказав під час промови Володимир Зеленський.

Ворог атакував об’єкт критичної інфраструктури у Запорізькому районі

Джерело

Новини Запоріжжя