Зруйновано несучі конструкції: внаслідок авіаудару по Запоріжжю один багатоквартирний будинок визнають непридатним для життя — Новини Запоріжжя

Чотири дні поспіль російська армія завдавала масовані авіаудари по Запоріжжю. Внаслідок цих атак одна людина загинула, ще 40 отримали поранення. Нині у лікарні залишаються троє поранених, один з яких у тяжкому стані.

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Цими днями російськими авіаударами пошкоджено щонайменше 100 багатоквартирних та приватних будинків лише в обласному центрі. Комунальні служби продовжують усувати наслідки ворожих обстрілів. В найближчі кілька днів потрібно закрити OSB-листами всі вибиті вікна і цього тижня розпочати ремонт пошкоджених покрівель.

«Після вчорашнього нічного обстрілу триповерховий будинок, скоріше за все, буде визнаним непридатним для проживання. Його неможливо відновити. Мешканці будинку отримають сертифікати на придбання нового житла», – зазначив Федоров.

За словами посадовця, цей будинок тривалий час був в аварійному стані, а коли поруч з ним вгатив КАБ, то всі несучі конструкції було зруйновано.  

Також Федоров додав, що соціальні служби розселяють запоріжців, чиє житло наразі непридатне для проживання через ворожі атаки. Місцева влада буде надавати щомісячну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень на оренду житла допоки оселі людей не будуть відремонтовані.

Укриття у школах Запоріжжя: коли ними можуть скористатися мешканці обласного центру

Джерело

Новини Запоріжжя