Зросла кількість постраждалих внаслідок нічного удару по Запоріжжю, врятовано 27 людей, — ФОТО — Новини Запоріжжя

22 вересня близько 23 години ворог здійснив авіаудари по Запоріжжю. Внаслідок атаки травмовано 17 людей, з них одна дитина (15-річний хлопець), 27 врятовано. У лікарні в стані середньої тяжкості знаходяться чотири жінки.

Про це повідомляє ДСНС у Запорізькій області.

Близько 40 хвилин знадобилося рятувальникам, аби евакуювати людей з заблокованих квартир. Бійці ДСНС за допомогою спецобладнання зрізали вхідні двері та вивели мешканців квартир у безпечне місце.

Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна та фасади багатоквартирних будинків і будівель. Вогнеборці згасили загоряння автомобіля та балкону однієї із квартир на загальній площі 10 квадратних метрів. Проводились аварійні роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до квартир.

Загалом для ліквідації наслідків нічного обстрілу міста рятувальникам знадобилося близько трьох годин. На місцях працювали 92 рятувальники та 19 одиниць техніки від ДСНС.

Також до ліквідації наслідків ударів залучені поліцейські, вибухотехніки, волонтери Загону швидкого реагування Товариства Червоного Христа України та інші профільні служби міста.

Нагадаємо, вночі 22 вересня російські загарбники завдали сім ударів, попередньо, керованими авіабомбами (КАБами) по Запоріжжю та Запорізькому району. Станом на 08:20 було відомо про 16 постраждалих, серед них є 15-річний підліток. Четверо жінок знаходяться у лікарні.

У результаті ворожого удару пошкоджені 35 багатоквартирних будинків та нежитлові приміщення.

У неділю окупанти завдали по Запорізькій області 363 удари: обстріляли 12 населених пунктів

Джерело

Новини Запоріжжя