Знищена інфраструктура та зруйновані будинки: яка сьогодні ситуація в Оріхівській громаді — Новини Запоріжжя

Оріхівська громада Пологівського району знаходиться під постійними ударами російських окупаційних військ. Загарбники гатять по населеним пунктам керованими авіаційними бомбами, обстрілюють з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Прифронтові села громади ворог також атакує дронами.

Про це в інтерв’ю «Життя під цілодобовими обстрілами: як сьогодні виживають мешканці Оріхівської громади» розповів Микола Вініченко, начальник Оріхівської міської військової адміністрації Пологівського району.

Ворожі обстріли громади тривають цілодобово. За добу може бути приблизно до 100 російських ударів. Внаслідок цих обстрілів приватний сектор та багатоповерхівки громади розбиті на 95%, а інфраструктура – на 99%.

«Якщо говорити за Оріхів, то місто в цілому розбито на 95%. Також ворожими обстрілами в громаді знищені всі пам’ятки архітектури, – розповів Микола Вінниченко. – Оріхівська лікарня розбита і не працює. Наразі заклад релокований до Запоріжжя і там приймає пацієнтів. Але у громаді є пункт надання першої допомоги. Він розташований в нашому пункті незламності, там працює лікар».

Приблизно у 10% населення, що залишилося, ще є світло. Втім фактично громада вже третій рік без газу та електроенергії. Люди що залишились проживають в приватному секторі, бо всі багатоповерхові будинки частково або повністю зруйновані.

Станом на 16 вересня, внаслідок ворожих обстрілів загинули 79 мешканців громади, поранення отримали 353 людини. 

Фото зі сторінки Дмитра Павловського у Facebook

З громади в Запорізькій області, яка знаходиться у зоні ведення активних бойових дій, евакуювали матір з трьома дітьми, – ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Новини Запоріжжя