«Злякалось усе село»: мешканці запорізьких населених пунктів розповіли про нічні удари, — ВІДЕО — Новини Запоріжжя

Другу ніч ворог б’є по громадам Запорізького району. Пізно ввечері 18 вересня росіяни вчергове атакували села Комишуваха, Юльївка, Григорівка. Внаслідок російської атаки керованими авіаційними бомбами по селу Юльївка одна жінка загинула, ще одна — поранена. Також отримала поранення жителька Комишувахи.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Приблизно о 22:30 російські війська завдали авіаційних ударів по селу Юльївка Новоолександрівської громади. Декілька приватних будинків були повністю зруйновані, а на їхньому місці зайнялась пожежа. В одному із них мешкали дві літні жінки. У момент обстрілу вони перебували вдома. 74-річна жителька Юльївки загинула на місці. З-під завалів пожежникам вдалось врятувати 67-річну Світлану Іванівну. Вона зараз перебуває у лікарні у стабільному стані.

«Жінка мала множинні травми, рвані рани обличчя та важку контузію правого ока. Їй провели операцію. Зараз пацієнтка стабільна та відпочиває. Попередньо перебуватиме в лікарні не менше тижня», — повідомила офтальмолог однієї з лікарень Запоріжжя Юлія Арнольдівна.

Донька постраждалої Наталія проживає поруч із матір’ю. Її будинок, де вона перебувала разом із 10-річним сином, також зазнав руйнувань. Жінка досі оговтується від минулої ночі.

«Я думала, мама встигла спуститися в погріб. Але ні: якраз вийшла на поріг хати. Там її й придавило цеглою зруйнованого будинку. Вибухи були такі, що навіть казати страшно. Злякалось усе село», — поділилась Наталія.

Десятки будинків отримали значні ушкодження внаслідок російської атаки. 54-річна Наталя та її чоловік під час удару вдома не перебували.

«Поруч була пожежа. У будинку майже немає даху, вікна вибиті, тріщини на стінах і стелі. Все побито та зруйновано. Мені здається, відновити це неможливо, але спробуємо хоча б дах перекрити», — розповіла Наталя.

Через обстріл у населеному пункті немає світла та зв’язку. На місці працюють аварійні служби, які ліквідовують наслідки ворожої атаки.

«Зараз відбувається фіксація злочинів росіян. Також надаємо людям максимальну допомогу, зокрема будівельні матеріали для ремонту будинків», — заявив голова Новоолександрівської громади Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, російські війська вдарили КАБами по Комишуваській та Новоолександрівській громадах Запорізької області. Впродовж трьох хвилин завдали чотири авіаудари керованими авіабомбами по населених пунктах Запорізького району. Загинула 74-річна жінка, постраждали дві 67-річні жінки та 29-річний чоловік. Двох жінок доставили в лікарню, чоловік від госпіталізації відмовився. Обстріл розслідують як порушення законів та звичаїв війни.

Війська РФ штурмували українські позиції біля трьох населених пунктів Запорізької області, завдавали авіаударів

Джерело

Новини Запоріжжя