Збитків на понад 2 млн грн: внаслідок масованого обстрілу Запоріжжя серйозно пошкоджено медустанову, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Вранці 29 вересня російська армія завдала 13 авіаційних ударів по Запоріжжю. Внаслідок одного з них значні пошкодження отримав один з центрів первинної медико-санітарної допомоги, розташований у самому центрі міста.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

Внаслідок удару вибито понад 100 вікон, пошкодження 60% покрівлі, приміщення лабораторії, яке зараз працює в інших кабінетах, бо обладнання вціліло. Також пошкоджено й рентген-кабінет, спеціалісти після вивчення мають визначити стан обладнання.

«Можемо сказати, що це понад 2 мільйони гривень збитків. Це перший медичний заклад у місті, який постраждав настільки серйозно. Будемо допомагати з відновленням. Сподіваюся, що вже найближчим часом виділимо необхідні кошти. Маємо встигнути до опалювального сезону», – сказала Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

На сьогодні всі вибиті вікна закриті листами OSB. Виконано огляд покрівлі й розпочато роботи з розрахунків вартості її відновлення.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», вранці 29 вересня по Запоріжжю окупанти випустили 13 авіабомб. Внаслідок одного з ударів частково зруйновано багатоквартирний будинок, з-під завалів якого врятували жінку. За попередньою інформацією, окупанти вдарили ФАБ-500 з універсальним модулем планерування і корекції. Відомо про шістнадцятьох поранених. Двоє постраждалих знаходяться у важкому стані.

Пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки, об’єкти інфраструктури та автівки. Також через ранковий авіаудар пошкоджено будівлю вокзалу «Запоріжжя-1» та один поїзд. Внаслідок авіаобстрілу Запоріжжя засмічено понад двох тисяч квадратних метрів землі.

Програма «єВідновлення»: ще 13 жителів Запоріжжя отримають майже мільйон гривень на ремонт пошкодженого обстрілами житла

Джерело

Новини Запоріжжя