Зберегти продукти у холодильнику під час відключень світла: домашні «лайфхаки»

Зберегти продукти у холодильнику під час відключень світла: домашні "лайфхаки"

Зберегти продукти у холодильнику під час відключень світла: домашні "лайфхаки" фото: bigkyiv.com.ua

Коли довго немає світла, то найбільше страждає холодильник, який швидко нагрівається і в ньому псуються продукти.

RADA.zp.ua зібрав декілька порад, які допоможуть зберегти бюджет сім’ї і продовжити термін продуктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб зберегти в холодильнику оптимальну температуру якнайдовше, на полиці необхідно покласти акумулятори холоду. Їх можна придбати в магазині, а можна зробити вдома з підручних матеріалів.

Найкраще з цим справляється пляшка із замороженою водою. Утім вона швидко тане, але є спосіб збільшити її ефективність і час дії.

1 спосіб — сольовий. На 1 л води треба розвести 450 г солі та додати 1 ч.л. желатину (за бажанням). Отриманий розчин розлити у пластикові пляшками і заморозити. Слід пам’ятати, що наливати рідину до горлечка не можна, оскільки при заморожуванні рідина розширюється і пляшку може розірвати.

2 спосіб – гелевий. У 1 л води розводять 40 г клею для шпалер. Ретельно перемішують, розливають по пластикових пляшках та заморожують.

3 спосіб — з памперса. У склянці води розводять 2 ч. л. солі і вливають у чистий підгузок, щоб він увібрав усю цю рідину. Перекладають наповнений памперс у герметичний пакет та заморожують.

Тримати такі акумулятори холоду треба у морозильній камері, щоб при відключенні світла їх можна було дістати й перекласти на полицю холодильника.

Як ще можна зберегти холод у холодильнику

  • Намагайтеся відкривати холодильник лише за крайньої необхідності. Заздалегідь продумайте, які продукти потрібно дістати, потім мінімально відкрийте дверцята і швидко закрийте.
  • Не відкривайте морозильну камеру або робіть це лише у крайньому випадку.
  • Перевірте, в якому стані ущільнювач на дверцятах холодильника. Можливо, його доведеться замінити.
  • Намагайтеся максимально заповнити морозильну камеру, а у самому холодильнику, навпаки, тримайте продуктів не надто багато – так холод зберігається краще.

Раніше, ми писали, що ДТЕК розповів лайфхаки економії електроенергії. 

Джерело

Новини Запоріжжя