Запорізькі правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом перешкоджання журналістській діяльності | Новини Запоріжжя

29 вересня військові російської армії завдали авіаційний удар по Шевченківському району Запоріжжя. На місці працювали всі профільні служби, а також журналісти. Під час фіксування наслідків обстрілу між запорізькою журналісткою 061.ua Ельмірою Шагабудтдиновою та власницею пошкодженого вибухом будинку виник конфлікт. Жінка заборонила представниці ЗМІ вести зйомку біля її будинку та вимагала видалити вже відзняте.

Про це повідомили Інститут масової інформації.

Повідомляється, що журналістці блокували прохід, ображали, погрожували й вимагали видалити вже зроблені фото.

«Її звинувачували в тому, що журналісти лише заважають і атаки вчиняються саме через них. Журналістка викликала поліцію і написала заяву про перешкоджання професійній діяльності, – пише Інститут масової інформації. – 12 жовтня їй зателефонував дільничний поліцейський із запорізького відділу поліції №3 і запропонував примиритися з порушниками. Журналістці розказували, що потрібно «жити дружно», «увійти в положення людей», «відійти від емоцій». Також медійниці запропонували підписати документ, що вона підтверджує, що конфлікт вичерпано».

У пресслужбі Національної поліції Запорізької області 16 жовтня повідомили, що нині обидві учасниці конфлікту звернулися до поліції з відповідними заявами. Правоохоронці опитали обох учасниць ситуації та прийняли рішення про внесення матеріалів до ЄРДР за ч. 1 ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» Кримінального кодексу України.

«Ми розуміємо стан громадян, постраждалих унаслідок воєнних злочинів окупантів, і збентеження, яке в них може викликати зйомка їхнього пошкодженого майна. Зазвичай люди висловлюють побоювання щодо повторних влучань після оприлюднення ЗМІ відзнятого контенту. Наразі у відкритому кримінальному провадженні тривають слідчі дії, про результати яких надамо вичерпну інформацію», – зазначили у пресслужбі поліції.

У міськраді повідомили, скільки будинків пошкоджено та знищено ударами КАБ по Запоріжжю

Джерело

Новини Запоріжжя