Запорізька область отримала першу держсубвенцію на харчування дітей, котрі навчаються офлайн — Федоров

Іван Федоров обговорює харчування дітей з делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН. ЗОВА

За його словами, аби забезпечити харчуванням школярів, що навчаються офлайн, планують побудувати дві фабрики-кухні, де готуватимуть їжу на сучасному обладнанні одразу для великої кількості закладів освіти. Можливість реалізації цього проєкту Іван Федоров обговорив із делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН:

"Наше завдання – дати можливість 60 тисячам учнів навчатися в офлайн-форматі. У зв’язку з цим необхідно забезпечити шкільне харчування для дітей. Для цього плануємо побудувати фабрики-кухні – підземну та звичайну", — зазначив Федоров.

Іван Федоров обговорює харчування дітей з делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН. ЗОВА

"Ми готові надати допомогу у забезпеченні збалансованого шкільного харчування для 14 тисяч дітей молодшого шкільного віку в Запоріжжі і ще 1200 дітей молодшого шкільного віку в області", – зазначив голова програмного відділу офісу ВПП ООН у Дніпрі Йонас Лоссау.

За словами секретарки Запорізької міської ради Регіни Харченко, в десяти школах Запоріжжя в тестовому режимі вже запустили харчування для учнів 1-4 класів, для них воно є безкоштовним. 50% від вартості кожної порції протягом цього навчального року компенсуватиме Всесвітня продовольча програма, з ними відповідний договір підписала міська рада:

"Договір стосується лише 71 закладу загальної середньої освіти, які працюють у змішаному форматі навчання та мають початкову школу. Запускаємо харчування в школах в порядку черги".

Регіна Харченко з Йонас Лоссау в одній із офлайн шкіл в Запоріжжі. Міська рада Запоріжжя

Зекономлені кошти міська влада спрямує на допомогу постраждалим від російських обстрілів та ліквідацію наслідків атак, зазначила Харченко

Джерело

Новини Запоріжжя