Залучав військових до ремонту власного будинку: ДБР повідомило про ще одну підозру ексначальнику обласного ТЦК та СП

Будинок підозрюваного ексначальника Запорізького обласного ТЦК та СП, який ремонтували військовослужбовці районних військкоматів. ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому керівнику Запорізького обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП), який, за даними слідства, використовував військовослужбовців районних військкоматів задля ремонту у власному будинку.

Про це сьогодні, 27 червня, повідомили в Теруправлінні ДБР в Мелітополі.

За даними слідства, під час керування обласним ТЦК та СП у 2023 році посадовець вирішив використати військовослужбовців районних військкоматів для ремонту свого будинку.

Вручення підозри колишньому керівнику Запорізького обласного ТЦК та СП. ДБР

"Умовами виконання робіт був вільний графік відвідування служби зі збереженням повного грошового забезпечення. Посадовець видавав накази про відрядження військових до ЗОТЦК та СП і підписував документи про безпідставні нарахування та виплати", йдеться в повідомленні ДБР.

Слідчими встановлено, що з лютого по липень 2023 року замість служби троє працівників запорізьких районних військкоматів виконували ремонтні роботи у будинку підозрюваного. За цей час їм було нараховано 266,4 тисячі гривень виплат.

Колишньому посадовцю повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби (ч. 1 ст. 364 ККУ, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 ККУ). Також трьом працівникам військкоматів повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби (ч. 4 ст. 409 ККУ).

Затримання підозрюваного, 4 серпня 2023 року. ДБР

У разі доведення вини, ексначальнику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років, а працівникам районних ТЦК та СП — до десяти років.

Досудове розслідування триває.

Раніше Суспільне повідомляло, що співробітники ДБР направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника Запорізького обласного ТЦК та СП, який, за даними слідства, з липня по грудень 2022 року безпідставно нараховував підвищені військові виплати підлеглим на понад мільйон гривень.

Читати ще

Читати ще «Організував схему збагачення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам». ДБР викрило воєнкома на Донеччині

Джерело

Новини Запоріжжя