Залучав військових до ремонту свого будинку: судитимуть запорізького ексвоєнкома | Новини Запоріжжя

Колишній начальник Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки залучав військових з районних військкоматів до будівельних робіт у своєму будинку. Наразі досудове розслідування відносно чоловіка завершено і справу скеровано до суду.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Влітку 2023 року був викритий колишній посадовець. Його обвинувачують у безпідставному нарахуванні підвищених виплат своїм підлеглим на суму понад 1 мільйон гривень. В ході розслідування з’ясувалось, що він також залучав військових для ремонту свого нового будинку. Замість служби вони працювали на будівництві зі збереженням зарплати. Фігурант справи незаконно видавав накази про відрядження військових і підписував документи про безпідставні нарахування та виплати. Тож у лютому-липні 2023 року замість служби троє працівників запорізьких районних військкоматів періодично виконували ремонт у будинку воєнкома.

За зловживання службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби фігуранту справи загрожує до 10 років за ґратами.

У Запоріжжі викрили учасників корупційної схеми: лікарі торгували довідками про інвалідність

Джерело

Новини Запоріжжя