Залишилось близько 60 людей: обласна влада рекомендує евакуюватися з одного з населених пунктів Оріхівської громади | Новини Запоріжжя

З прифронтових населених пунктів Запорізької області продовжують евакуювати мирних мешканців. Евакуаційні групи вивозять у безпечніші місця всіх бажаючих.

Про це в етері повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Посадовець зазначив, що вони рекомендують евакуюватися мешканцям одного з населених пунктів Оріхівської громади, що знаходиться в 3-5 кілометрах від лінії фронту. Попри регулярні російські обстріли там і досі мешкає близько 60 мирних мешканців.

«Звідти потроху, по одній-дві людини, евакуаційні групи вивозять мешканців, які погоджуються виїхати», – сказав Іван Федоров.

Що стосується евакуації із Запоріжжя, то наразі немає масової евакуації та багато бажаючих виїхати. Але щодня з одного з залізничних вокзалів обласного центру вирушають два безкоштовних евакуаційні потяги до Львова та Хмельницького.  

«На цей момент попит на ці поїзди невеликий, але всі, хто бажає виїхати, мають таку можливість», – додав очільник області.

КАБ поцілив по багатоповерхівці в Запорізькій області: виникла пожежа

Джерело

Новини Запоріжжя