Зафіксовано 225 повідомлень про руйнування: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області 1 жовтня, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Впродовж 1 жовтня російські військові завдали 255 ударів з авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню та безпілотників по Запорізькій області.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Вчора ворог завдав удари по Запоріжжю, а також містам та селам Запорізького, Василівського та Пологівського районів. Загалом правоохоронці зафіксували 225 повідомлень про руйнування.

У Запоріжжі внаслідок російських авіаційних ударів частково зруйнована багатоповерхівка та приватні будинки. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені об’єкти інфраструктури, навчальні заклади, довколишні будинки, магазини, гаражі, офісні приміщення та машини. На жаль, під час російського удару одна людина загинула, ще 35 мирних мешканців, в тому числі троє дітей, отримали поранення.

У прифронтових містах та селах російським вогнем знищені оселі та майно мирних мешканців. Під час обстрілу Малої Токмачки поранення отримав 70-річний чоловік. Поліцейські надали постраждалому невідкладну допомогу та доправили до стабілізаційного пункту.

За всіма фактами російських воєнних злочинів правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Стало відомо про стан поранених внаслідок масованої атаки Запоріжжя

Джерело

Новини Запоріжжя