За вихідні по Запорізькій області завдали понад 700 ударів: є загиблі та поранені, зруйновані будинки, — ФОТО — Новини Запоріжжя

29 та 30 червня окупанти здійснили 726 обстрілів по території Запорізької області. Завдали ракетних ударів, застосували авіацію, РСЗВ, артилерію та безпілотники. Обстріли зафіксовані у Вільнянську та 15 населених пунктах Запорізького, Василівського та Пологівського районів.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

29 червня ворог завдав три ракетні удари по Вільнянську та району. На місцях подій працювали поліцейські, рятувальники, парамедики, сапери та відповідні профільні служби.

Влучання прийшлися по об’єктах цивільної інфраструктури. Пошкоджено дві багатоповерхівки, 12 торговельних приміщень та сім транспортних засобів. Внаслідок обстрілів загинуло семеро людей, 38 — зазнали поранень.

Також під вогнем армії РФ перебували населені пункти на пологівському та василівському напрямках. У прифронтових містах і селах зруйновані домівки, пошкоджені господарські будівлі й території домоволодінь. Правоохоронці зареєстрували 53 повідомлення про руйнування.

Слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація воєнних злочинів — ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Посадовець Запорізької ОДА вимагав 170 тисяч доларів хабаря у представників державного підприємства: його затримали і будуть судити

Джерело

Новини Запоріжжя