З громади в Запорізькій області, яка знаходиться у зоні ведення активних бойових дій, евакуювали матір з трьома дітьми, — ФОТО, ВІДЕО — Новини Запоріжжя

Багатодітна мати з дітьми наважились виїхати з рідного селища після того, як російський снаряд поцілив поруч з їхнім будинком. Тож поліцейські евакуювали сім’ю з Воздвижівської територіальної громади до більш безпечного місця.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Воздвиженка знаходиться неподалік лінії фронту. Від російських обстрілів родина ховалась не в надто безпечних місцях.

«Воздвижівська територіальна громада знаходиться у зоні ведення активних бойових дій. Наразі тут мешкають 1769 людей, з них 134 родини, в яких виховуються 225 дітей. Працівники поліції систематично здійснюють профілактичну роботу серед населення щодо необхідності евакуації», говорить Євген Гринь, начальник сектору взаємодії з громадами відділу превенції Пологівського райвідділу поліції.

39-річна Аруна згадує, що російські війська поцілили поруч з будинком. Внаслідок цього удару частково пошкодили дах будівлі, а від вибухової хвилі повилітали шибки. Боючись за життя та здоров’я дітей, одинока матір погодилась на пропозицію поліцейських евакуюватися у більш безпечне місце.

14-річний син жінка зізнається, що йому сумно покидати рідну домівку, але він щиро вірить, що невдовзі повернеться. Аруна також каже, що їй шкода залишати рідний дім та селище, бо тут вони прожили багато років.

«А з іншого боку радісно, бо їду з дітьми до більш безпечного місця. Я дякую місцевій владі та поліції за те, що допомогли нам», – каже багатодітна мати.

Будинок неодноразово потрапляв під обстріли: з прифронтового Оріхова евакуювали літню жінку, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Новини Запоріжжя