Утеплення фасадів та благоустрій території: як у Запоріжжі відновлюють три пошкоджені ударами багатоповерхівки, — ФОТО — Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують відновлення багатоповерхових будинків, які зазнали руйнувань через російські атаки. Стало відомо, на яких етапах знаходяться відновлювальні роботи у багатоповерхівках за адресами вулиця Незалежної України, 80/вулиця Якова Новицького, 3, вулиця Незалежної України, 67 і вулиця Миру, 14.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

Будинок на вулиці Незалежної України, 80/вулиці Якова Новицького, 3 був пошкоджений 10 жовтня 2022 року. Тоді було зафіксовано приліт близько семи ракет зенітно-ракетного комплексу С-300. Одна з ракет влучила в будинок, унаслідок чого було повністю знищено другий під’їзд.

Наразі тут звели нову секцію будинку та влаштували покрівлю відновленої частини. Завершили цегляну кладку стін та змонтували плити перекриття з першого по п’ятий поверхи та цоколю. Влаштували сходові марші, майданчики та балконні плити. Також з першого по сьомий під’їзди завершили влаштування утеплення та стяжок підлог по балконах. Продовжують сантехнічні та електромонтажні роботи, влаштування інженерних мереж опалення. Водночас утеплюють фасад та проводять благоустрій прибудинкової території, влаштовують конструкції балконів та їх скління.

Будинок на вулиці Незалежної України, 67 був пошкоджений 2 березня 2023 року. Російський боєприпас потрапив у середину будівлі — частина будинку була зруйнована, а конструкції отримали пошкодження.

На сьогодні вже відновили стіни та перекриття зруйнованої частини з першого по п’ятий поверхи, змонтували сходові марші та майданчики. Завершили демонтажні роботи у квартирах першого, другого та четвертого під’їздів. Утеплили та гідроізолювали покрівлю.

Продовжують утеплювати фасади. Вже завершили влаштовувати стяжки покрівлі та покрівельні шари з руберойду. З першого по п’ятий поверхи проводять роботи з влаштування стяжок підлог у квартирах. Виконують оздоблювальні роботи та облаштовують інженерні мережі. Завершують влаштування конструкцій балконів та продовжують їх скління, а також скління вікон у квартирах та на сходових клітинах.

Через російську ракету, що влучила поряд із житловим будинком по вулиці Миру, 14, тут пошкоджені конструкції стін фасаду, водовідведення, опалення, електропостачання, а також квартири та балкони третього та четвертого під’їзду.

На сьогодні у чотириповерховому будинку завершили посилення несучих конструкцій третього та четвертого під’їздів, утеплили зовнішні стіни по всьому периметру будинку. Встановили нові каркаси балконів, завершують скління квартир та під’їздів, продовжують оздоблення балконів та влаштування їх огородження.

У квартирах, які зазнали пошкоджень, відновили інженерні мережі та міжкімнатні перегородки, триває опорядження квартир. Зокрема, проводять сучасне оздоблення нових підлог, стін та стель. Завершили утеплювати цоколь нижче рівня землі, провели земляні роботи та гідроізоляцію. Ведуться роботи з благоустрою території.

Жителів Запоріжжя попереджають про тимчасове обмеження руху на ДніпроГЕС: організують об’їзд

Джерело

Новини Запоріжжя