«Уламок пройшов через ліву скроню»: стало відомо про стан дітей, які постраждали під час обстрілу Вільнянська — Новини Запоріжжя

Внаслідок вчорашнього ракетного удару по Вільнянську 38 мирних мешканців отримали поранення.

Оновлені дані повідомили у ДСНС в Запорізькій області.

Наразі відомо, що серед постраждалих 15 чоловіків, 14 жінок та 9 дітей (7 дівчаток та 2 хлопчики). Відомо, що 12 поранених наразі у лікарні. Стан шістьох з них медики оцінюють як важкий.

«У госпіталізованих осколкові поранення, контузії, переломи, травматичні ампутації. Серед поранених вагітна жінка і дев’ять дітей», – нагадують надзвичайники.

Наразі у лікарні перебуває п’ятеро дітей, а саме дівчаток. Всі діти отримали мінно-вибухові травми. Найважчий стан наразі у дівчинки, якій за місяць має виповнитися 15 років. Вона у реанімації.

«Дівчинка поступила до нас з відкрито черепно-мозковою травмою. Вона найбільш важка. Дівчина прооперована. Осколок пройшов через ліву скроню, ліву півкулю і застряг в задній черепній ямці. Була проведена нейрохірургічна операція. Стан важкий. Загрозливий для життя», – сказав Юрій Борзенко, директор дитячої лікарні у коментарі «Січемо».

Ще одна дівчинка була госпіталізована з мінно-вибуховими травмами. Внаслідок ураження осколком снаряда в неї відкритий перелом лівої гомілки. Дитину вже прооперували. Вона у свідомості та розмовляє.

Ще три дівчинки перебувають у відділенні хірургії з різним ступеням ураження. З усіма постраждалими дітьми працюють психологи.

На жаль, внаслідок вчорашнього обстрілу загинули три чоловіка, жінка та діти (дівчата 10 та 17 років, та 15-річний хлопець).

В результаті російських ракетних ударів у Вільнянську пошкоджено два багатоповерхових будинки, сім автомобілів та 12 торгівельних приміщень.

«Рятувальники за дві години завершили пошуково-рятувальні роботи і гасіння пожеж. Ще 3 години здійснювали моніторинг та спостерігали за ситуацією. Всього на ліквідацію наслідків обстрілу від ГУ ДСНС задіяли 50 рятувальників та 9 одиниць техніки. На місці також працювали правоохоронці, медики, парамедики та співробітники Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України», – кажуть надзвичайники.

На місці ворожого удару триває відновлення водопостачання, дорожнього покриття та прибирання території комунальними службами міста та приватними підприємцями.

На війні загинув єдиний син очільниці міста в Запорізькій області

Джерело

Новини Запоріжжя