Укриття у школах Запоріжжя: коли ними можуть скористатися мешканці обласного центру — Новини Запоріжжя

Цього тижня російські терористичні війська почали з авіації атакувати Запоріжжя. Чотири дні поспіль обласний центр та Запорізький район потерпали від ударів керованими авіабомбами. У зв’язку з цим місцева влада розширює доступ до безпечних локацій.

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

На території Запорізької області на обліку знаходиться понад 1300 укриттів. Втім цього тижня було багато нарікань на те, що під час повітряних тривог укриття закриті та потрапити туди неможливо.  Наразі Національна поліція, ДСНС та представники місцевої влади проводяться спільні перевірки доступності сховищ і визначення відповідальних за зачинені сховища.

Водночас Іван Федоров додав, що доступ до укриттів у навчальних закладах тепер буде відчинений для містян з 17:00 години й до 7:00.

«Розширюємо доступ до безпечних локацій. Укриття у школах Запоріжжя й інших населених пунктах області, де вдень проходить офлайн навчання, відкриті для мешканців з 17:00 вечора до 7:00 ранку. В цей час в укриттях немає уроків і дітей. Тож коли виникає загроза атак – є додаткова можливість уберегти себе від ворожих ударів», – повідомив Федоров.

Водночас на сайті Запорізької міської ради нагадали, що в місті створено інтерактивну мапу укриттів, яка постійно оновлюється. Карта містить інформацію про адреси та площу сховища.

Посилання на інтерактивну мапу укриттів розміщене на офіційному сайті Запорізької міської ради.

В Запорізькій ОВА прокоментували вибухи, які було чутно вночі

Джерело

Новини Запоріжжя