У Запорізькій області з окупації повернули ще кількох дітей, — ФОТО — Новини Запоріжжя

На підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованих частин Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей та Криму повернули дев’ятьох дітей та 20-річного юнака із братом.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Вік повернутих — від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання. До Офісу Омбудсмена щодо виїзду з окупації зверталися не лише дорослі, а й самі діти, які мріяли виїхати додому.

Повернення відбулося в межах реалізації президентського плану дій Bring Kids Back за посередництва Катара.

«Один із повернутих хлопців втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі», — йдеться у повідомленні Дмитра Лубінця.

Якщо Вашу дитину депортували в РФ, чи вона перебуває на тимчасово окупованій території, то окрім поліції варто повідомити Офіс Омбудсмана: гаряча лінія 0 800 50 17 20 у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — [email protected].

Війська РФ отримали відсіч під час атак біля трьох населених пунктів Запорізької області

Джерело

Новини Запоріжжя