У Запорізькій області реформують шкільне харчування. У 2025-2027 роках у регіоні планують створити сучасну інфраструктуру для приготування здорової їжі: дві фабрики-кухні у Запоріжжі, вісім опорних та 28 базових кухонь в інших громадах Запорізької області. Наразі один з кулінарних хабів вже готують до відкриття.
Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.
За декілька тижнів планують відкрити перший кулінарний хаб Запорізької області. Простір розрахований на 20 учнів одночасно. На сучасному обладнанні зможуть навчатися студенти коледжу, а також зможуть підвищити кваліфікацію кухарі шкільних їдалень. Будуть і курси професійної перепідготовки для переселенців та ветеранів війни.
«Це не просто кухня, а інноваційний простір, обладнаний пароконвектоматами, піца-печами, тістомісами, вакууматорами та апаратом для шокової заморозки. Завдяки хабу фахівці зможуть готувати для школярів області 500 порцій корисних гарячих обідів щодня», – написав Федоров.
У громаді Запорізької області будують центр безпеки: як він виглядає, — ВІДЕО