У Запоріжжі зустріли паралімпійців, їхніх тренерів та вручили грошові сертифікати, — ФОТО — Новини Запоріжжя

З 28 серпня по 8 вересня у Парижі проходили ХVІІ Літні Паралімпійські ігри. Спортивну честь України захищали 140 спортсменів, в тому числі семеро представників Запорізької області, які здобули золоту, срібну та дві бронзові медалі. Сьогодні, 16 вересня, вдома зустріли запорізьких паралімпійців та їхніх тренерів.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації та Регіна Харченко, секретар Запорізької міської ради.

Обласна та міська влада зустрілась з чемпіонами та учасниками Паралімпіади та їхніми тренерами у Запоріжжі. Цьогоріч у змаганнях брали участь сім спортсменів з Запорізької області. Всі вони вихованців Запорізького регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

«Перемоги та здобутки паралімпійців – це не просто спортивні досягнення. Це приклад сили волі, цілеспрямованості та наполегливості, який буде мотивувати покоління українських спортсменів», – написав Іван Федоров.

Паралімпійці та їх тренери отримали грошові сертифікати від області та міста. Ці виплати фінансуються з міського та обласного бюджетів – 50 на 50.

Сертифікат на суму мільйон гривень отримала Марія Помазан, яка штовхнула ядро на 12,75 метра. Також сертифікат на 500 тисяч гривень вручили тренерці спортсменки Тамарі Едішерашвілі.

Срібний призер Микита Барабанов, який разом з Оксаною Ботурчук здобули срібло у бігові на дистанції 100 метрів, бронзу – на дистанції 400 метрів, отримав сертифікат на суму 800 тисяч гривень. Також відзначили й тренерів спортсмена – Олену та Костянтина Рураків.

Бронзовий призер з настільного тенісу Максим Ніколенко, якого тренував Володимир Панасенко, отримав грошовий сертифікат на 360 тисяч гривень.

«Грошові сертифікати передбачені для тренерів цих спортсменів, а також фіналістів Паралімпіади та їхніх тренерів», – додала Регіна Харченко.

Загарбники масовано атакували позиції захисників на Запорізькому напрямку

Джерело

Новини Запоріжжя