У Запоріжжі встановлять меморіальну інсталяцію «Дерево Пам’яті»: подробиці, — ФОТО | Новини Запоріжжя

В рамках мистецького фестивалю «Gogolfest Pokrоva», який проходитиме 18-20 жовтня, у Запоріжжі відкриють унікальну меморіальну інсталяцію «Дерево Пам’яті».

Про це розповіли організатори фестивалю.

«Дерево Пам’яті» — це 9-метрова металева конструкція, яка розкидає свої гілки у вигляді металевих трубок. На кожній гілці закарбовані імена та пам’ять про загиблих воїнів.

«Це не просто дерево, це образ родини, життя і спадкоємності поколінь, що передає світлу пам’ять через металічне листя, яке назавжди закріплене у просторі. Об’єкт стане символом сили, єдності та пам’яті про тих, хто віддав своє життя у війні з Росією заради нашої свободи», — зазначають організатори.

Ідея інсталяції була розроблена командою фестивалю разом з художником-постановником, засновником агенції DollMen та діючим військовим Дмитром Костюминським, який у лютому 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ.

Проєкт виник на запит міської влади Запоріжжя. Після розробки концепції провели кілька обговорень із родинами загиблих героїв, презентували ідею для понад сотні родин. «Дерево Пам’яті» — це лише перший елемент меморіального комплексу, який може розширитися у майбутньому.

19 жовтня о 14:00 у рамках «Gogolfest Pokrоva» проведуть публічне обговорення інсталяції та майбутнього меморіалу.

До розмови запрошують всіх охочих. Обговорення відбудеться за участі представників міської влади, команди «Gogolfest Pokrоva», експертів та громадських активістів. Кількість місць обмежена, реєстрація — за посиланням.

Залишилось близько 60 людей: обласна влада рекомендує евакуюватися з одного з населених пунктів Оріхівської громади

Джерело

Новини Запоріжжя