У Запоріжжі викрили учасників корупційної схеми: лікарі торгували довідками про інвалідність | Новини Запоріжжя

68-річний лікар одного з медзакладів Запоріжжя організував злочинну схему з оформлення фіктивних довідок з інвалідності. До справи він залучив 55-річного колегу. Вартість фейкової довідки становила 6 тисяч доларів.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Лікар шукав клієнтів серед людей, що втратили здоров’я внаслідок захворювань чи травм. Один зловмисник оформлював людей на стаціонар, без їх фактичного перебування там та організовував видачу відповідних документів. Інший забезпечував видання медичних висновків. Згодом їх направляв до медико-соціальної експертної комісії та домовлявся зі службовими особами про прийняття позитивного рішення для призначення інвалідності.

Надалі ці висновки давали можливість уникнути призову, отримати пенсійне посвідчення, виплати за інвалідністю та виїзд за кордон.

В учасників корупційної схеми провели обшуки вдома, за місцем роботи й вилучили: мобільні телефони, комп’ютерну техніку, понад 40 тисяч доларів, 1250 євро, понад 116 тисяч гривень, чорнові записи, медичні документи та інші речові докази.

Фігурантам вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 2 ст. 369-2 «Зловживання впливом» Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Через ЄС, Білорусь і РФ до окупованих територій: викрита схема незаконних перевезень людей 

Джерело

Новини Запоріжжя