У Запоріжжі в школах, які працюють офлайн, харчування дітей початкових класів організували у форматі кейтерингу

Діти снідають в офлайн-школі. Запорізька міська рада

У Запоріжжі в закладах освіти, які працюють у змішаному форматі, харчування дітей початкових класів організували у форматі кейтерингуПостачання продуктів та готових страв.

Про це сьогодні, 4 жовтня, повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко у своєму Телеграм-каналі.

За її словами, їжа готується не в школі (Департамент освіти та науки Запорізької міської ради підписав договір з підрядником, який надає відповідні послуги), потім заморожується шоковим методом та доставляється до закладів освіти, де її розігрівають та подають дітям:

"У меню сезонні страви, розроблені на 4 тижні відповідно до норм постанови Кабінету міністрів зі змінами щодо меню Євгена Клопотенка та погоджені з Держпродспоживслужбою", — зазначає Харченко.

Контейнери з їжею для дітей. Запорізька міська рада

Вартість послуги харчування на одну дитину (приготування, транспортування, підігрів у школах, компенсація за комунальні послуги, оплата роботи людей) в межах 95 гривень. 50% з них компенсує Всесвітня продовольча програма, іншу частину — місто, тобто для батьків учнів початкових класів — безоплатно:

"Завдяки нашим партнерам економимо 50% від вартості однієї порції, яка коштує 45 гривень. Допомога від ВПП значно розвантажить місцевий бюджет. Ми матимемо можливість перенаправити заощаджені кошти на ліквідацію наслідків прильотів та невідкладні потреби міста та наших людей".

Діти, які навчаються офлайн, снідають. Запорізька міська рада

За словами Регіни Харченко, в десяти школах міста вже годують дітей початкових класів, з 7 жовтня до них доєднаються п'ять шкіл, згодом — ще 60.

Регіна Харченко та діти, котрі навчаються офлайн. Запорізька міська рада

Суспільне повідомляло, що Запорізька область отримала першу держсубвенцію на харчування дітей, котрі навчаються офлайн, а партнери з ООН готові компенсувати 50% вартості кожної порції для учнів початкових класів.

Джерело

Новини Запоріжжя