У Запоріжжі триває фестиваль короткометражних фільмів ZIFF

Ахтем Сеітаблаєв, член журі кінофестивалю. Суспільне Запоріжжя"Сам той факт, що він проходить під час широкомасштабної навали в місті, яке розташоване не так далеко від лінії фронту, це вже свідчення того, наскільки ми, як політична і культурна нація, не боїмося, не склоняємось. Ну і сама цифра — 1800 заявок з 60 країн світу, для того, щоб взяти участь в запорізькому міжнародному кінофестивалі".

Цьогоріч у рамках фестивалю в пам’ять про загиблого на фронті запорізького історика В'ячеслава Зайцева буде оголошено лауреата премії його імені за найкращий кіносценарій про Запорізький край.

Кінофестиваль ZIFF . Суспільне Запоріжжя

За словами виконуючої обов’язки директора кінотеатру ім. Довженка Анни Фокіної, у малих залах кінотеатру покажуть окрему програму:

Анна Фокіна, виконуюча обов’язки директора кінотеатру ім. Довженка. Суспільне Запоріжжя"Це показ фільмів “Миката Кожум’яка”, “Культура vs Війна”, з присутніми режисерами або продюсерам, або кимось з творчої групи, які представляють цей фільм. І люди, які прийдуть можуть з ними потім обговорити те, що їм сподобалось і поставити якісь питання".

Кінофестиваль ZIFF. Суспільне Запоріжжя

На кінофестивалі зокрема показали фільм "Культура vs Війна", в якому розповідаються історії митців, які стали на захист країни. Місцева жителька Олександра Іванова, яка подивлася страчку в рамках фестивалю, ділиться враженнями:

Олександра Іванова, місцева жителька. Суспільне Запоріжжя"Цей фільм дуже відомий, він облетів майже весь світ, він має дуже багато нагород. І мені хотілося подивитися, хотілося проникнутися. Я слава богу не була свідком таких подій, але війна нас теж торкнулася. І мені хотілося подивитися, як актори через себе усе це пропускають".

Кінофестиваль ZIFF. Суспільне Запоріжжя

Сьогодні, 22 вересня, о 16.30 відбудеться церемонія закриття фестивалю.

З програмою фестивалю можна ознайомитися тут. Вхід вильний.

Міжнародний кінофестиваль ZIFF : що відомо

Кінофестиваль ZIFF започаткували у 2017 році, як огляд найцікавіших здобутків українського та світового короткометражного кіно. В основі концепції ZIFF – принцип відкритості, широкого діалогу і доступу до новинок українського та світового короткометражного кіно.

Мета фестивалю — популяризація національного кінематографу, а також фільмів та відео-робіт спільного та іноземного виробництва. Популяризація рідного міста та Запорізького краю шляхом кіномистецтва. Підтримка молодих талановитих авторів України, розвиток культурного обміну між учасниками кінофестивалю, привернення уваги молоді до кіномистецтва. Сприяння діалогу творчого потенціалу українського кінематографу з громадськістю, йдеться на сайті кінотеатру ім.Довженка.

У 2024 році ZIFF отримав на конкурс 1800 фільмів, створених протягом 2023 і 2024 років.

Читати ще

Читати ще У Запоріжжі триває фестиваль короткометражних фільмів ZIFF

Джерело

Новини Запоріжжя