У Запоріжжі планують збудувати дві фабрики-кухні для школярів, які навчаються офлайн | Новини Запоріжжя

За задумом, фабрики-кухні будуть сучасними закладами, де готуватимуть здорову і смачну їжу для тисяч школярів. З реалізацією проєкту допоможе Всесвітня продовольча програма ООН.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Суть проєкту — їжа готується в одному місці, охолоджується і доставляється у різні школи. Перша у країні фабрика-кухня з’явилася у Бучі.

Серед переваг такої системи шкільного харчування виділяють здорову їжу; здійснення всіх процесів в одному місці, що включає повний контроль якості і виключає корупційні ризики; енергоефективність ресурсів та економія на масштабі постачання продуктів.

Одна запорізька фабрика-кухня буде підземною, інша — звичайною. Там кваліфіковані спеціалісти готуватимуть їжу на сучасному обладнанні одразу для великої кількості закладів освіти. Проєкт, ініційований першою леді Оленою Зеленською, може забезпечити смачною і корисною їжею 30 тисяч школярів області, які навчаються офлайн.

«Ми готові надати допомогу у забезпеченні збалансованого шкільного харчування для 14 тисяч дітей молодшого шкільного віку в Запоріжжі та ще 1200 дітей молодшого шкільного віку в області», — зазначив під час зустрічі з очільниками Запорізької області голова програмного відділу офісу Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН у Дніпрі Йонас Лоссау.

ВПП ООН планує підтримувати шкільне харчування для понад 180 тисяч дітей по всій Україні (з урахуванням шкіл в укриттях Харкова та Запоріжжя). Міжнародні партнери профінансують 30% вартості харчування учнів 1-4 класів у 16 регіонах України, включаючи Запоріжжя.

Вранці ворог атакував Запорізький район: є влучання

Джерело

Новини Запоріжжя