У Запоріжжі планують запровадити безконтактну оплату проїзду в громадському транспорті | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі вирішили впровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду (АСООП) в комунальному транспорті. Очікується, що нововведення запрацюють вже восени, а згодом до ініціативи планують долучити й приватних перевізників.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Зараз валідатори встановлені у комунальних автобусах. Тепер їх планується встановити також у трамваях та тролейбусах. Кількість валідаторів також планується збільшувати.

Очікується, що містяни матимуть можливість оплатити проїзд з допомогою QR-коду у всьому комунальному громадському транспорті Запоріжжя.

«У нас є план дій щодо впровадження цієї системи, розрахований на 2024 рік та початок 2025 року. Однак зараз ми розраховуємо, що вже восени ця система у повному обсязі запрацює у комунальному громадському транспорті», — зазначив директор з фінансово-економічних питань КП «Запоріжелектротранс» Володимир Сухачов.

За його словами, впровадження цієї системи надасть місту низку переваг. Зокрема щодо обліку пасажирів, пільговиків, аналізу пасажиропотоку тощо.

Секретарка міської ради Регіна Харченко наголосила, що до цієї системи, після впровадження у комунальному транспорті, мають приєднуватись і приватні перевізники.

Управління транспорту міськради отримало доручення проінформувати про можливості цієї системи приватні автотранспортні підприємства, які обслуговують автобусні маршрути у Запоріжжі.

«Обов’язок приватних перевізників — забезпечити громадянам можливість користуватися різними формами оплати за проїзд. Такі вимоги передбачені й у діючих договорах. Тому їх необхідно проінформувати про плани впровадження цієї системи у комунальному транспорті, про її можливості», — заявила Регіна Харченко.

Вимикають всі черги: графік відключень для Запоріжжя та Запорізького району

Джерело

Новини Запоріжжя