У Запоріжжі планують компенсувати вартість альтернативних джерел живлення для чотирьох будинків

Сонячні панелі на багатоповерхівці на вулиці Василя Сергієнка, 20 А. Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі згідно з Програмою часткового відшкодування вартості енергоустановок, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), планують відшкодувати понад 100 тисяч гривень для жителів чотирьох будинків міста.

Про це йдеться в розпорядженні міського голови Запоріжжя від 1 жовтня № 243р "Про розподіл часткової компенсації вартості незалежних джерел електричної енергії".

В розпорядженні зазначено, що компенсація вартості енергоустановок стосується жителів будинків за вулицями: Академіка Амосова, 79, Пластова, 69 А, Незалежної України, 6 та Північнокільцева, 10.

Розпорядження міського голови від 01.10.2024 № 243р «Про розподіл часткової компенсації вартості незалежних джерел електричної енергії». Скриншот з сайту Запорізької міської ради

Потужність установок, які встановило ОСББ кожного з будинків, варіюється в діапазоні між 1,8 кіловата та 18,4 кіловата. Загальна вартість усіх чотирьох установок становить близько 365 тисяч гривень. З вартості трохи менше третини компенсує міська влада — понад 117 тисяч гривень.

Зазначений документ 1 жовтня підписаний заступником секретаря Запорізької міської ради Андрієм Бугаром, адже очільниця міськради в той момент знаходилась у відрядженні в Сполучених Штатах Америки.

Раніше Суспільне повідомляло, що у Запоріжжі мешканці 20 житлових будинків скористалися міською програмою часткового відшкодування вартості джерел електричної енергії та отримали компенсацію — 80% від ціни обладнання. Люди кажуть, що нині під час погодинних знеструмлень в їхніх будинках працюють домофони, камери відеоспостереження та освітлюються місця загального користування.

Читати ще

Читати ще Рішення позачергової сесії Запорізької міськради: інвестор з Житомира встановить когенераційні електростанції у місті

Джерело

Новини Запоріжжя