У Запоріжжі молодіжна рада розробляє програму підтримки молоді

Молодіжна рада обговорює проєкт програми. Запорізька міська рада

У Запоріжжі відбулося п’яте засідання міської Молодіжної ради, де обговорили та затвердили проєкт програми підтримки молоді на 2025-2027 роки.

Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомили в пресслужбі Запорізької міської ради.

Зазначають, що проєкт Цільової програми молоді на 2025-2027 роки, окрім членів Молодіжної ради, розробляла молодь міста. Серед пріорітетів роботи на наступні три роки визначили:

  • створення для молоді умов для всебічного розвитку;
  • підтримка молодіжних ініціатив;
  • зайнятість молоді та розвиток молодіжних центрів;
  • залучення молоді до ухвалення важливих рішень для міста.

"Основну увагу планують спрямувати на вирішення питання відтоку молоді з міста, більшу залученість молоді до життя міста, підтримку молоді у подоланні наслідків війни", — йдеться в повідомленні.

Молодіжна рада обговорює проєкт програми в укритті. Запорізька міська рада

Молодіжна рада затвердила проєкт програми, робота над нею триватиме. Подати програму на розгляд депутатів міської ради планують у листопаді.

Що відомо про Молодіжну раду в Запоріжжі

Молодіжна рада — колегіальний консультативно-дорадчий орган, який створений при Запорізькій міській раді. Метою Молодіжної ради є налагодження взаємодії молоді з виконавчою владою міста, узгодження та розв'язання питань, що пов'язані з життям молоді в обласному центрі.

Окрім цього Молодіжна рада покликана об'єднати молодь, посилити її вплив на політичне та громадське життя у Запоріжжі та налагодити комунікацію молоді з органами місцевого самоврядування, керівництва навчальних закладів, підприємств та інститутів міста.

Новий склад Запорізької молодіжної ради з 35 представників був затверджений розпорядженням міського голови №134 р від 27 травня 2024 року. Голова молодіжної ради — Микита Поліщук, представник від "Економіко-правничого фахового коледжу Запорізького національного університету" (ЕПФК ЗНУ).

Джерело

Новини Запоріжжя