У Запоріжжі для жінок стартує навчальна програма з основ підприємництва «МІСТ»

Одна з зустрічей з навчання на програмі з основ підприємництва «Міст». Instagram: U&WE Hub

Для жительок Запоріжжя та переселенок, які хочуть започаткувати власну справу, або розвинути вже існуючу, з 8 липня стартує навчальна програма з основ підприємництва "МІСТ". Навчання безоплатне та відбуватиметься у змішаному форматі: теорія — онлайн, а практика — офлайн.

Більше про програму розповіла Суспільному координаторка UWE Hub у Запоріжжі Ганна Гонтарук.

За її словами, мета проєкту допомогти жінкам перетворити ідею в покроковий бізнес-план і успішно запустити власну справу.

"Жінки – це наша підтримка, опора нашої економіки і ми хочемо щоб вони максимально втілили всі свої ідеї. Ми створюємо таку жіночу спільноту, щоб жінки могли підтримувати одна одну, адже зараз ми всі маємо багато викликів".

Ганна Гонтарук, координаторка UWE Hub у Запоріжжі. Суспільне Запоріжжя

Навчання триватиме з 8 липня і до 2 серпня. Програма складається з 5 модулів, на яких розглядають різні аспекти підприємницької діяльності: від фінансової, юридичної складової до з чого починати, як створювати бізнес.

"Ми приймаємо і тих в кого є тільки ідеї, і в кого є функціонуючий бізнес, і хто хоче відновити свій бізнес, головне, щоб людина була активною і могла приймати участь у різних заходах програми і розуміла, що вона хоче від програми", — пояснює Ганна Гонтарук.

Програма складається з теоретичної і практичної частини. Теоретична проходить онлайн, а практична офлайн на базі офлайн хабу у Запорізькому обласному центрі молоді, де з підприємицями працюватимуть фасилітатор і куратор.

"В офлайн хабі дівчата пропрацюють свої ідеї і бізнес модуль, фінансову модель та презентацію себе", — розповідає кординаторка проєкту.

Скріншот з описом програми навчання. Суспільне Запоріжжя

За словами Ганни Гонтарук, для участі у програмі потрібно було заповнити форму до 1 липня. У групу від 30 жінок різного віку:

"Головними критеріями є те, що людина хоче відвідувати заняття, її мотивація. Вже з анкети помітно, коли людина горить своєю справою і от ми хочемо, щоб такі жінки у нас навчалися. Якщо не встигли зареєструватися до 1 числа, можна потім буде доєднуватися до окремих заходів, які будуть після та протягом програми".

Після завершення курсу кожна учасниця підприємницького хабу представить свій бізнес-проєкт та підготує презентацію. Після чого, журі оберуть п'ять переможниць.

"Щодо призів — це поки сюрприз, ми ще ведемо перемовини. На минулій програмі був такий приз, коли давали консультацію грантрайтерки і вона допомагала написати грант, щоб людина відкрила свій бізнес. Іншим призом, був міжрегіональний обмін, де дівчата ділилися своїм досвідом", — говорить координаторка.

Це стартував третій набір до програми навчання у Запоріжжі. Як зазначає Ганна Гонтарук, за потреби для учасниць влаштовують додаткові консультації, як під час навчання та і після:

"Іноді з першого та другого потоку приходять дівчата на заходи, які ми влаштовуємо і там вони отримують додаткові знання і за потреби можемо організувати консультації. На наші заходи, які відбуваються поза рамками навчальної програми ми запрошуємо усіх".

Навчання жінок 2 потоку на програмі з основ підприємництва «Міст». Фото: з Інстаграму U&WE Hub

Найбільше, що відлякує жінок від того, аби розпочати власну справу — це невпевненість у тому чи буде це мати попит, пояснює Ганна Гонтарук. Втім, за її словами, всі бізнес-ідеї учасниць були унікальними та цікавими, тому переконували їх, що все можливо.

"Кожен потік унікальний, є якісь ключові ідеї: це бьюті та харчова індустрії, але все одно у кожній ідеї є своя родзинка, навіть, якщо дівчата хочуть відкрити кав’ярню, хтось хоче відкрити кав’ярню книгарню, хтось кав’ярню для вегетаріанців".

Навчання на програмі з основ підприємництва «Міст». Фото: з Інстаграму U&WE Hub

Крім Запоріжжя, подібні програми діють в Івано-Франківську, Києві, Броварах і в Чернівцях. За словами Ганни Гонтарук, слідкувати за оновленнями щодо майбутніх навчань можна тут.

Читати ще

Читати ще У Кушугумській громаді на Запоріжжі волонтери відкрили шелтер для жінок з дітьми

Джерело

Новини Запоріжжя