У Запоріжжі багатоповерхівку по Олександрівській, пошкоджену внаслідок обстрілу РФ, будуть відбудовувати

Наслідки обстрілів, Запоріжжя, 29 вересня 2024 року. Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі багатоповерхівку на вулиці Олександрівська, 67, що зазнала руйнувань внаслідок російських обстрілів 29 вересня, будуть відбудовувати. Таке рішення ухвалили після зустрічі з мешканцями та за попередніми висновками технічного звіту.

Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомили керівник ОВА Іван Федоров та секретарка міської ради Регіна Харченко.

Зазначають, що мешканці будинку висловили бажання повернути свої оселі, а не отримувати сертифікати на нове житло. Також, за попередніми висновками технічних обстежень, будинок можливо відновити. Тож під час позачергового засідання сесії міської ради 7 жовтня депутати внесли зміни до Програми відбудови житлового фонду та передбачили на передпроєктні роботи 50 тисяч гривень, зазначила Інна Внукова, заступниця директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради:

"Поки що кошти в розмірі 50 тисяч перерозподіляються з будинку Сталеварів, 16, для початку проєктних робіт. Надалі ми будемо звертатися до ЗОВА щодо виділення нам допомоги для його відновлення. Роботи на Сталеварів, 16 не припиняються, вони продовжуються. Об'єкт на стадії завершення, тому є економія коштів у розмірі 50 тисяч гривень, яку ми перерозподіляємо".

Інна Внукова. Суспільне Запоріжжя

Суспільне повідомляло, що вранці 29 вересня армія РФ масовано атакувала Запоріжжя. 16 людей дістали поранення, серед них дві дитини — 8 та 17 років. Зруйновані багатоповерхівка та приватні будинки, зазнали пошкоджень будівлі закладу освіти, медицини та торговельного центру.

Читати ще

Читати ще У Шевченківському районі Запоріжжя триває відновлення будинків, пошкоджених РФ: що відомо

Читати ще «Здається, що з тобою такого не буде»: очевидці про наслідки ранкової атаки РФ на Запоріжжя

Читати ще Ранкова атака армії РФ на Запоріжжя: фоторепортаж з місця подій

Джерело

Новини Запоріжжя