У Національному заповіднику “Хортиця” встановлять нові годівниці для диких тварин: гроші на них задонатили небайдужі

Годівниця для тварин на Хортиці. Суспільне Запоріжжя

У Національному заповіднику “Хортиця"з п'яти встановлених у 2015 році годівниць, наразі придатними для користування залишилися три. Ці конструкції дійсно рятують звірів під час холодів, каже Сергій Василенко:

"Взимку, якщо будуть дуже суворі умови, то олені, якщо не знайдуть їжу, будуть подорожувати іншими місцевостями. Якщо вони вийдуть на дорогу, їх можуть збити, або, не дай Боже, у нас є браконьєри".

Сергій Василенко. Суспільне Запоріжжя

На виготовлення п'яти нових годівниць необхідно витратити 50 тисяч гривень. Цю суму за тиждень задонатили небайдужі, каже Сергій Василенко:

"Дотани коливаються від кількох гривень до кількох тисяч гривень. Ми замовляємо годівниці в підрядника, який їх виготовляє. Ми доставляємо їх в парк. І вже далі адміністрація буде визначати, де їх краще встановити".

Зруйнована годівниця на Хортиці. Суспільне Запоріжжя

Нові годівниці планують встановити в місцях, де найчастіше перебувають олені та козулі, традиційно заповнюватимуть їх сіном та зерном, каже Сергій Василенко:

"Оскільки людина вже втрутилася в природу, наразі для підтримання природи все одно потрібна людська допомога. Не можна просто так кинути напризволяще".

Зруйнована годівниця на Хортиця. Суспільне Запоріжжя

Джерело

Новини Запоріжжя