У чоловіка залишилось двоє синів: під час бою загинув доброволець з Новопетрівки | Новини Запоріжжя

На Курському напрямку загинув Володимир Піхотенко, який боронив країну на найгарячіших напрямках.

Про це повідомили у Широківській територіальній громаді.

Володимир ріс у великій та дружній сім’ї в селі Новопетрівка. Його брат Олег згадує, що в дитинстві Володимир добре вчився, любив рибалку і завжди міг розраховувати на підтримку рідних. Коли подорослішав, то брався за будь-яку роботу, аби покращити життя своїх рідних.

У 2023 році чоловік вирішив піти добровольцем. Здобув професію сапера та відправився на Херсонщину, де брав участь у важливих бойових діях. Згодом його перевели на Донецький напрямок. Під час служби на Донбасі, Володимир отримав відстрочку, щоб провести певний час з важкохворим батьком.  

Після повернення в бойовий стрій поїхав на навчання до Великої Британії. А по поверненню в Україну потрапив до однієї з бригад, яка брала активну участь в Курській операції.

«Завдяки діям Володимира та його побратимів, вдалося розтягнути противника по фронту та відволікти його увагу від інших ділянок», – кажуть в громаді.

Володимир заспокоював рідних. Казав, щоб вони не хвилювались, бо все буде добре. Та, на жаль, на Курському напрямку захисник отримав не сумісні з життям поранення.

У чоловіка залишилась дружина, двоє синів, мати, брат та сестра.

«Ми ніколи не пробачимо нашому ворогу. Вони забирають життя найкращих синів та доньок України. Володимире, твій подвиг назавжди закарбується в нашій свідомості, а пам’ять про тебе житиме в наших серцях!», – зазначають в громаді.

Російські війська штурмували позиції ЗСУ біля села у Запорізькій області

Джерело

Новини Запоріжжя