Волонтер Сергій Стерненко відреагував на обстріли Запоріжжя та закликав діяти

Волонтер Сергій Стерненко відреагував на обстріли Запоріжжя та закликав діяти.

Волонтер Сергій Стерненко відреагував на обстріли Запоріжжя та закликав діяти. Фото: t.me/ssternenko

Волонтер Сергій Стерненко відреагував на нещодавні масовані обстріли Запоріжжя, повідомивши, що вже зв’язався з місцевою владою.

Він зазначив, що робота в цьому напрямку активно триває, і пообіцяв допомогти знищувати російські засоби спостереження. Хоча він і не гарантує швидких результатів, однак запевнив, що зробить усе можливе для досягнення цілей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Стерненко наголосив на важливості нових операторів FPV-дронів для ефективного прикриття тилів. За його словами, волонтери готові забезпечити техніку, але відповідальність за створення розрахунків лежить на місцевому командуванні. Крім того, він підкреслив, що 99% успіху в захисті тилових міст від російських розвідувальних БПЛА залежить від ініціативи на місцях.

В якості прикладу він навів Харків, де завдяки зусиллям місцевих захисників російські дрони останніми тижнями майже не з’являються вдень, хоча раніше їх було багато. Проте Стерненко підкреслив, що ще є над чим працювати.

— Повністю потребу по ударних засобах закриємо, підкажемо нюанси, поділимось досвідом, — додав волонтер.

Він також запевнив, що волонтери допоможуть іншим містам, які потребують захисту, і закликав діяти швидше, щоб мінімізувати втрати через зволікання.

Джерело

Новини Запоріжжя