Віддав окупантам сільськогосподарський комплекс та став «депутатом»: директора підприємства НААН із Якимівки підозрюють у колабораціонізмі — Новини Запоріжжя

Керівнику державного підприємства із смт Якимівки Мелітопольського району Запорізької області повідомили про підозру у колабораційній діяльності та зловживанні службовим становищем (ч. 4, ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 364 КК України).

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, з початку збройної агресії проти України та окупації Мелітопольського району директор державного підприємства Національної академії аграрних наук України (НААН), яке функціонувало у смт Якимівці, добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Чоловік погодився на призначення керівником так званого «Государственного предприятия опытного хозяйства «АКИМОВСКОЕ» опытной станции эфиромасличных и малораспространенных культур НААН», створеного окупантами на матеріальній базі захопленого ними українського сільгосппідприємства.

Керуючи ним, він передав у розпорядження окупаційній владі цілісний сільськогосподарський майновий комплекс та інші матеріальні ресурси. Надав у постійне користування земельні ділянки державної форми власності площею понад тисячу гектарів. Надалі у взаємодії з державою-агресором та незаконними органами влади здійснював господарську діяльність.

Також чоловік добровільно балотувався та був обраний депутатом від політичної партії «Единая Россия» до незаконно створеного органу місцевого самоврядування та брав активну учать у політичних заходах, спрямованих на підтримку держави-агресора.

Досудове розслідування проводили слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області. Докази збирали за сприяння Державного космічного агентства України.

Окупанти вдарили по Запорізькій області 371 раз за добу: є руйнування житла

Джерело

Новини Запоріжжя