Важливо спілкуватися з дітьми та бути прикладом: що розповідає «Мати-героїня» із Запоріжжя про виховання дітей

Родина Інни Низоли. Суспільне Запоріжжя

Інна Низола — багатодітна матір із Запоріжжя. Разом із чоловіком вони виховують двох доньок та п'ятьох синів. Старшій дитині – 17 років, найменшій — 2 роки. Цьогоріч у вересні Інна отримала почесне звання "Мати-героїня".

Як живе багатодітна родина, які життєві цінності вкладає дітям "Мати героїня"— у матеріалі Суспільне.

Ранок багатодітної матері Інни Низоли розпочинається о 6:30 з приготування сніданку. Головне, аби діти були ситі, каже Інна:

"Діти снідають, вони йдуть на онлайн уроки на 8:30. Я прибираю, мию, починаю готувати обід. Потім готую обід. Пообідали, хто іде далі навчатися, а хто іде на гуртки".

Інна Низола з родиною. Суспільне Запоріжжя

Інна Низола з чоловіком Олексієм. Суспільне Запоріжжя

Інна Низола з чоловіком допомагають дітям розвивати свої здібності, а також вже замислюються про їхні майбутні професії, розповідає жінка:

"Мені подобається їх розвивати, мені подобається, що вони чимось займаються, що вони більше часу зайняті чимось. На англійську ходять, на музику. Я хочу, щоб вони були освічені, щоб вони навчалися у ВИШі, щоб в них була потім нормальна робота, гарний заробіток, щоб вони самі розвивалися".

Інна Низола з чоловіком Олексієм та дітьми. Суспільне Запоріжжя

Син та молодша донька Інни Низоли. Суспільне Запоріжжя

Четверо дітей з родини перейняли захоплення музикою від батька та навчаються в музичній школі. Там опановують домбру, фортепіано та гітару, розповідає батько Олексій Низола:

"Я коли був підлітком, то мене більше музика цікавила: настройки гітари, обладнання музичне. Я їм запропонував. Дехто пішов до музичної школи".

Діти, які навчаються в музичній школі, разом проводять репетиції. Суспільне Запоріжжя

Старша донька Інни Низоли. Суспільне Запоріжжя

У родині намагаються підтримувати одне одного. Якщо ж виникають непорозуміння, шукають компроміс, важливо спілкуватися з дітьми та бути прикладом для наслідування, каже Олексій Низола:

"Коли я вдома, я допомагаю дружині. У нас немає такого, що це твоя праця, а це моя. Якщо треба посуд помити, на кухні прибрати, я це роблю і для мене це не проблема. Менших дітей помию".

Олексій Низола з дружиною та сином. Суспільне Запоріжжя

Доньки Інни Низоли. Суспільне Запоріжжя

Інна Низола каже, що найважче у вихованні — приділити увагу кожній дитині. Втім, нині вже вільного часу стає більше: старші підростають та починають допомагати:

"Старша дочка може вже приготувати їжу. Кажу: “Приготуй вечерю”. І вона з легкістю це зробить. А коли маленькі були діти, нам допомагали батьки, вони або водили на гурток, або залишаються з дітками грудними, а я вела на гурток. Я б не сказала, що це прям занадто важко. Звичайно, фінансів скільки їх не було б, їх завжди не вистачає".

Інна Низола тримає нагороду «Мати-героїня». Суспільне Запоріжжя

Цьогоріч наказом Президента України Інну Низолу нагородили почесним званням "Мати-героїня":

«Це було неочікувано, це був для мене сюрприз!» Інна Низола

Джерело

Новини Запоріжжя