В окупованому Мелітополі колаборанти та російські загарбники перетворюють школи на військові казарми для дітей — Новини Запоріжжя

У захопленому Мелітополі Запорізької області російські загарбники розпочали впровадження програми Кремля з мілітаризації українських дітей «Служу отєчєству». Для цього активно залучають своїх військових.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема голова обласної асоціації так званої «СВО» Олександр Остапенко разом із місцевими колаборантами створює спеціалізовані класи-казарми для старшокласників на базі місцевих захоплених шкіл.

Окупанти роблять усе для того, щоб перетворити українських дітей на майбутній мобілізаційний резерв, готуючи їх до служби в армії РФ.

«Через подібні «виховні» заходи російська влада намагається створити нове лояльне до окупантів покоління, яке готове брати участь у війнах за інтереси Кремля. Подвоїти кількість учнів шкіл з військовою підготовкою планують вже до кінця цього навчального року», — йдеться у повідомленні Центра нацспротиву.

Раніше повідомлялось, що з 1 вересня в окупованих школах Запорізької області запровадили нововведення, спрямовані на посилення пропаганди та ще більшу мілітаризацію дітей.

Нагадаємо, на окупованій частині Запорізької області російські загарбники взялися «за викорінення проукраїнського екстремізму» серед школярів та навчають педагогів виявляти «проукраїнських дітей».

З початку повномасштабного вторгнення в Запорізькій області зруйновано вісім медзакладів, ще 48 отримали пошкодження

Джерело

Новини Запоріжжя