В небі над Запоріжжям значно змінилася ситуація з ворожими дронами, — Федоров

Російські безпілотники більше не контролюють небо над Запоріжжям, - Федоров.

Російські безпілотники більше не контролюють небо над Запоріжжям, — Федоров. Фото ілюстративне: 24tv.ua

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу повідомив, що ситуація з ворожими безпілотниками над Запоріжжям суттєво змінилася.

За його словами, якщо раніше російська армія могла вільно розміщувати свої літальні апарати в небі над містом, то сьогодні це вже не так.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Федоров також підтвердив співпрацю з відомим волонтером Сергієм Стерненком, на яку звернули увагу журналісти після відповідного допису в соцмережах волонтера.

— Ми постійно кооперуємося з волонтерським суспільством та військовими. Запорізька ОВА сьогодні є одним із найкращих прикладів взаємодії з армією. Маємо оборонний фонд, команду, яка чітко відпрацьовує з військовими, і ресурси для підтримки, —  зазначив Федоров.

Зокрема, Запорізька ОВА та волонтери працюють над кількома проектами, одним із яких є звільнення неба від ворожих безпілотників, таких як «Суперкам», «Орлан» та Zala.

Голова ЗОВА додав, що стоїть завдання, зробити так, щоб ці літальні апарати не залітали більше ніж 8 кілометрів від лінії фронту.

Нагадаємо, що волонтер Сергій Стерненко відреагував на нещодавні масовані обстріли Запоріжжя, повідомивши, що вже зв’язався з місцевою владою. Більш детально про це можете прочитати за посиланням.

Джерело

Новини Запоріжжя