В деяких районах Запоріжжя щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути: в ОВА назвали причини | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі не всі забезпечені можливістю потрапити до укриття під час повітряних тривог.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері українського марафону новин.

«На жаль, є окремі райони Запоріжжя, в яких точно щільність укриттів в десять разів менша, ніж має бути. Чому так? Тому що під час радянських часів, коли велась забудова конкретних мікрорайонів, там взагалі не будувались ні підвальні місця, ні укриття, ні протирадіаційні сховища», — зазначив голова ЗОВА.

Також складна ситуація з укриттями є і у сільській місцевості. Там знаходиться переважно приватна забудова, а мешканці не мають доступу до укриттів.

«Тож наша задача сьогодні, щоб всі ці укриття, які є, були доступними. Саме на це націлена робота комісії з їхньої перевірки. Зараз мешканці більш активно стали ходити в укриття та володіють інформацією про небезпеку обстрілу міста КАБами. Також ворог намагається вести інформаційну війну і розганяє додаткову хвилю паніки щодо запорізьких укриттів», — сказав Іван Федоров.

За його словами, зазвичай при обстрілі КАБами вибухи лунають через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги та через 4-5 хвилин після отримання інформації, що ворожа авіація випустила КАБи.

Дізнатися про працюючі укриття можна за посиланням.

Укриття у школах Запоріжжя: коли ними можуть скористатися мешканці обласного центру

Джерело

Новини Запоріжжя