Україна повернула 103 військовополонених, з них 23 захисники Азовсталі

Україна повернула з полону 103 військових, із них 23 "азовців".

Україна повернула з полону 103 військових, із них 23 "азовців". Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Сьогодні, 14 вересня, Україна повернула з російського полону ще понад 100 полонених, серед яких військові, захисники Азовсталі та цивільні.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами глави держави, вдалося повернути 82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських.

Обмін відбувся за посередництва ОАЕ. Москва і Київ передали по 103 військових. Росії передали військових, які потрапили в полон у Курській області.

Де відбувався обмін — невідомо, але обміняні окупанти наразі перебувають у Білорусі.

Україна повернула 103 полонених, з них 23 захисники Азовсталі.Україна повернула 103 полонених, з них 23 захисники Азовсталі. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна повернула 103 полонених, з них 23 захисники Азовсталі.Україна повернула 103 полонених, з них 23 захисники Азовсталі. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Володимир Зеленський (@zelenskyy_official)

Координаційний штаб уточнює, що цього разу вдалося звільнити 38 нацгвардійців. До рідних повернулися також 28 воїнів ЗСУ, серед яких двоє зі спецпідрозділу «Кракен», двоє з Міжнародного легіону, троє зі Сил спеціальних операцій і один представник Сил територіальної оборони. «Азов» повідомляє про звільнення 23 своїх бійців.

Додому також їдуть вісім прикордонників, четверо поліцейських, 21 військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту та один із Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Серед звільнених – 82 солдати та сержанти, а також 21 офіцер. Усі звільнені цього разу – чоловіки.

Загалом, серед військовослужбовців, яких повернули з полону, 69 осіб брали участь у захисті Маріуполя (включаючи 31 оборонця «Азовсталі»), а також обороняли Донеччину, Луганщину, Запорізький, Херсонський, Харківський та Київський напрямки. Серед них – двоє охоронців Чорнобильської АЕС.

Джерело

Новини Запоріжжя